Om oss

Reddo® är ett bolag inom B2B som är specialiserat på att utveckla nya innovativa hållbara lösningar för att sanera och återställa vattenskador. Våra innovativa metoder och lösningar utvecklas med målet att bli nya alternativa, eller kompletterande lösningar för fuktbranschen. Vår affärsidé är att är att via forskning och utveckling ta fram nya lösningar som ger konkreta resultat, som gör skillnad i vardagen för de professionella aktörerna och slutkunden, dvs de skadedrabbade, genom att tillhandahålla lösningar för primärt fuktskadebranschen för att enklare, snabbare, billigare och mer hållbart sanera och återställa en vattenskada som inträffat.

Reddo® är ett modernt och värderingsstyrt bolag med fokus på innovation, hållbarhet, etik samt kunder och partners. Reddo är latin och i verbform betyder det bla ”återställa”, dvs ”restore”. Vårt varumärke och företag skall stå för, nytänkande, hållbarhet, innovation, utmana och tydligt värdeskapande. Vår vision ät att vara den ledande aktören inom hållbar innovation för sanering och återställande av vattenskador, genom att etablera nya metoder och lösningar för en bättre miljö. Reddo är spelaren inom ”Sustainable Innovation in Waterdamage Restoration”.

Reddo startades efter att en idé utvecklats som inbegrep en ny metod och produkter, RWS (Reddo Wood Systems), för att konkret kunna sanera och återställa vattenskador på ”flytande trägolv”, utan att behöva bryta upp trägolvet. I dag är det mest vanliga tillvägagångssättet att efter besiktning, bryta upp ett trägolv, torka vattenskadan, och därefter lägga nytt trägolv och slutligen återställa rummet. Detta tillvägagångssätt medför ett stort slöseri med hög miljöpåverkan, då befintliga hela golv slängs även om vattenskadan ofta är mycket begränsad. Detta leder dessutom till höga kostnader, i kombination med en tidskrävande och komplex process med många inblandade parter.

Den nya metoden och de nya verktygen, för att sanera, torka och återställa flytande trägolv har patentsökts och patent är under beviljande. Reddo fortsätter utveckla ett antal tekniska innovationer och metoder inom vattenskadeområdet, som kommer att göra skillnad i dagens arbetssätt. Reddo har idag 2-3 ytterligare pågående metoder, produkter och verktyg i sin forskningsportfölj. Reddos strategi är att skydda metoder och produkter med relevanta registreringar av immateriella rättigheter inom primärt patentområdet, men även inom design, varumärke och andra relevanta områden.

Vi avser även att tillhandahålla rådgivning, utbildning och certifiering inom för våra nya metoder och lösningar för den professionella marknaden, med primärt fokus på fuktskadebranschen.

Reddo kommer sälja sina egna produkter, verktyg och maskiner, alternativt etablera partnerskap och samarbeten. Avsikten är att tillhandahålla metoder och lösningar som i största möjliga utsträckning kan använda befintlig utrustning och standarddimensioner.

Reddo arbetar i partnerskap med ledande specialister i Sverige för att kunna säkra och garantera hållbarhet och kvalitet, inom design, konstruktion, tillverkning och logistik. Våra produkter, verktyg och maskiner skall även vara så miljövänliga som möjligt, utan att sänka kravet på hög kvalitet, ergonomi och funktion.

Ledning och styrelse

Johan Åhsberg

Johan har mångårig erfarenhet av att arbeta inom fuktbranschen, som fukttekniker, produktutvecklare, ledare och egen företagare. Han startade sin karriär på Munters 1986 (idag Polygon). Johan startade 1994 eget bolag, Västsvenska Torkteknik AB, VSABs om förvärvades 1998 av Anticimex. Johan arbetade på Anticimex som arbetsledare och utvecklade ett antal nya produkter. Johan har sedan 2001 drivit egen verksamhet inom generell avfuktning, och som specialist inom ”sjuka hus” tom 2016.

+46 (0) 70-214 80 81
johan.ahsberg@reddo.se

Christian Klausson

Christian äger SC Gruppen AB. Bolaget fokuserar på investeringar, där Christian som entreprenör investerar, startar samt utvecklar olika företag med stor tillväxtpotential. Han har under sina dryga 25 år som entreprenör varit med och startat ca ett 30-tal bolag, samt investerat i ett flertal verksamheter genom åren. Därtill kommer ett 15-tal försäljningar av verksamheter. Exempel på försäljningar är; Säve Cargo, ledande spelare inom tredjeparts logistik, som såldes till svenska Posten. Telnic, ledande distributör inom mobiler och tillbehör i Sverige (95% marknadsandel), för Nokia, Ericsson och Motorola. Telnic såldes till amerikanska BrightPoint. . Nexa, som fokuserar på trådlös kommunikation samt ”fire and safety”. Nexa investeringen gjordes i 2000 och försäljning skedd i 2014 till OEM. Christian är idag engagerad i ca 10-12 aktiva innehav.

+46 (0) 70-553 11 70
christian.klausson@reddo.se

Christian Lindell

Christian har arbetat drygt 20 år som Managementkonsult i ledande positioner. Han har varit med och grundat, drivit, utvecklat, trimmat och växt konsultorganisationer. Hans branschinriktning och konsulterfarenhet är primärt inom försäkring och bank. Han var med i det initiala team som grundade och byggde upp Arthur Andersens managementkonsultenhet i Sverige i början på 1990-talet, och var Partner och Nordenansvarig för finansiella sektorn. Han var därefter Managing Director på BearingPoint. Därefter verkade han som Sverigechef och Partner på PA Consulting Group, och byggde upp det nya PA i Sverige efter en turn around. Christian var därefter VD på Zacco Sweden (fd. Albihns.Zacco AB). Zacco är en av Europas ledande och största aktörer inom immaterialrätt. Christian är idag ordförande och Senior partner i en boutique firma inom Management Consulting, med inriktning på finansiella sektorn.

+46 (0) 73-310 47 46
christian.lindell@reddo.se